Памук гипс

Умре ексклузивни Tapete!

Сликарство ѕидови Идеи

Напишано од: Дирк Мохсова - Мај• 20•13
Сликарство ѕидови Идеи

Идеи за сликарство ѕидови

За да направите свој четири ѕида со имагинација и креативност, можности изобилува. Со улога, Опремени четка и боја, се ѕидовите Сликарство идеи не познава граници.

Цветен поставените приоритети

Овој метод стана многу популарна: Во текот на три ѕидовите на собата се многу светло варосани бели или, добива четвртиот ѕид темна боја, која се издвојува силно. А топло длабока црвена или средно сива се идеални бои, да се даде нов лик во собата. Друга можност е Tuck: Да биде на своја светлина позадина – зависност од вашиот вкус – Применета пастели или повеќе различни бои во хоризонтални ленти. Особено, мали или долго соби имаат корист од ова решение,.

Повеќе сликарство ѕидови Идеи

Друг вид на ѕид дизајн лежи во вклучувањето на специфични мотиви, На пример деликатни фабрика дизајни. Така, на неутрален терен, на пример, филигрански фабрика ластар до таванот “расте” или во природна големина стилизирани сончоглед протегала нивните цветови кон таванот. Изборот на бои не мора во оваа идеја се базира на реалноста – кога ѕидот е обоен, на пример, во светла Сандтон, е качување растение во Tan многу интересна акценти.
Обратен начин е можно: На среден сива ѕид, светло сива или бела фабрика покренува многу добро – со таква оптички ефекти бара ѕид веќе не суспендиран слика.

Ѕидовите визуелно удел

А популарен вид на креативен дизајн ѕид е во ѕидовите во околу половина од таванот висина да се повлече хоризонтална линија и долниот дел за да се нагласи многу различен од горниот – евентуално со специфичен транзиција. Овој принцип одговара на граници за wallpapering. Во мали простории ќе најдете оптички зум, кога долната половина на ѕидот е насликан потемна од врвот. Во соби со високи тавани, сепак, во износ кој може да изгледа на потемна горната половина ѕид “повлечете надолу”. На преминот меѓу две бои може – пак зависи од личните преференции – да бидат дизајнирани со украс, за растение ластар, која тече низ сите ѕидови, или геометриски форми.

Идеи за сликарство ѕидови за скалила

Ходници и други простории со скали може градиенти, оптички следат скали, се дизајнирани многу креативно. Дијагонална нагорен ленти на различно обоени позадина дава соба многу повеќе шарм.
Ако некогаш дојде на првата добра идеја кога реновирање и бројки, проследено со многу повеќе идеи за сликарство ѕидови сам.

Wandregale finden Sie auf www.wandregale.org

Можете да ги следите сите одговори на овој запис преку RSS 2.0 feed. Ти можеш оставите одговор, или trackback од вашиот сопствен сајт.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.