Памук гипс

Умре ексклузивни Tapete!

Може ли да користам на тапет памук гипс

Напишано од: Дирк Мохсова - Mar• 07•12

Може ли да користам на тапет памук гипс

Ако ова е да се дејствува Rauhfasertapete на гипс картон, и. За ова, сепак, мора да се нагласи уште Rauhfasertapete два пати со Spezialisolierfarbe од памук производител гипс. Ова го спречува прекумерното, дека woodchip позадина отстапува од ѕидот, и понатаму, дека бои содржани во дрво чипови на Rauhfasertapete предизвикаат дамки во памучна гипс.

Во сите други случаи препорачувам силно од тестирање од. Малтер памукот ќе омекне Примени лепак и се повлече од неговата тежина, на веб.

Затоа, отстранување Секогаш старата позадина и старата позадина лепак целосно. Ако ѕидарски старите позадина паста се, Јас Ви препорачуваме да, исто така, на безбедно двојно влакно со производителот Spezialisolierfarbe. Само осигурајте се дека, ќе се најде без дамки во памучна гипс по сушењето.

Овде можете да најдете дополнителни информации околу Преработка на памук гипс.

Можете да ги следите сите одговори на овој запис преку RSS 2.0 feed. Ти можеш оставите одговор, или trackback од вашиот сопствен сајт.

2 Коментари

 1. Bernd Barthel вели:

  Kann man auf bestehendem Baumwollputz neuen Baumwollputz mit einer Trichtersprühpistole auftragen.

  • Дирк Мохсова вели:

   Hallo Herr Barthel,

   solange der alte Baumwollputz nicht färbt geht dies.
   Bitte testen Sie es jedoch sicherheitshalber an einer kleinen Fläche aus.

   Mit besten Grüßen,
   Дирк Мохсова

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.